OVEN İÇİN EN İYİ ÜRÜNLER

TrackSense Pro
İkili Yarı Esnek Yüksek Sıcaklık Sensörü
TRACKSENSE PRO - İKİLİ YARI ESNEK YÜKSEK SICAKLIK SENSÖRÜ

Fırın Validasyonu



Bir Isıtma Fırını -10 °C ila + 300 °C aralığındaki sıcaklıkları kontrol etmek için kullanılan bir cihazdır. Basit fırınlar, ayarlanabilir ısıtıcılı yalıtımlı kutulardır. Daha gelişmiş fırınlar, ortam sıcaklığının altına düşürme (soğutma yoluyla) ve / veya vakumu kontrol etme yeteneğini de içerebilir.

Çoğu fırın, şeffaflık için genellikle camdan yapılmış iç ve dış kapılar sağlar. Ana kontrolörler bir zamanlayıcı içerir. Bazıları farklı sıcaklıklar arasında geçiş yapacak şekilde de programlanabilir. Fırınların boyutları masa üstünden büyük ayaklı birimlere kadar değişir. Sıcaklık dağılımı, yerçekimi yoluyla veya fan çalışması ile zorlanmış konveksiyon ile sabitlenir.

Fırın - Süreç



Çoğu standart fırın, oda hacminin herhangi bir yerinde (delikli) raflara yerleştirilen numuneler üzerinde eşit etkiyi sağlamak için bir filtre yoluyla dış hava girişi ve ardından havanın oda boyunca eşit dağıtılmasıyla tasarlanmıştır. Egzoz havası, ünitenin üstündeki bir porttan dışarıya verilir. İlgilenilen parametre sıcaklıktır ve sıcaklık aralığı tipik olarak -10 ila + 300 °C'dir. Numuneler genellikle kapalı kaplara yerleştirilir, böylece çapraz kontaminasyon meydana gelmez.

Vakum fırınları, basınç ile birlikte sıcaklık izlendiği ve kontrol edildiği için tasarımda daha karmaşıktır. Normal ortamın altındaki basınç seviyelerini azaltmak için, bölmeye bir vakum pompası takılır ve bölme boyunca homojenliği sağlamak için tipik olarak bir fan havayı hareket ettirir. Vakumlu fırınlar öncelikle açık kaplardaki maddelerin zorla buharlaştırılarak kurutulması için kullanılır.

Fırınlardaki tipik kontrollü parametreler:

  • Sıcaklık: -10 ila + 300 °C (+/- 2 °C)

  • Basınç: 10 mBar ila 1100 mBar


Fırın - Zorluklar



Fırınların validasyonu üç ana kategoriye ayrılır.

-10 ila + 100 °C sıcaklık aralığına sahip standart fırınlar genellikle herhangi bir özel zorluk oluşturmaz, çünkü kontrol edilecek parametrelerin uyumu nispeten kolaydır. Sıcaklık mütevazı olduğu ve basınç ölçümü gerekmediği için, işlemi basitleştirmek için sıcaklık veya sıcaklık ve nem sensörlü Lab logger serisi kullanılabilir. Laboratuvar kaydedicileri, operatöre kayıt cihazı durumu hakkında anında bilgi sağlayacak bir LED ışık göstergesi içerir.

+100 ila + 300 °C sıcaklık aralığına sahip yüksek sıcaklık fırınları özel ekipman gerektirir. Kablosuz kaydedicileri çalıştırırken, yüksek sıcaklık sensörleri ve pili korumak için bir termal bariyer gerekecektir.

(Yüksek sıcaklık) vakumlu fırınlar için kablosuz kaydediciler pratiktir ve bu nedenle aynı sensörler ve pil koruması geçerlidir. Bazı durumlarda, vakum tarafından oluşturulan ek buharlaşma nedeniyle standart su bazlı termal bariyer kullanılamaz.

Kaydediciler SKY seçeneğiyle donatılmışsa, kablosuz gerçek zamanlı veriler işlenebilir, ancak erişim port (lar) ı içeren çok küçük ve düşük hacimli standart fırınlar için, termokuplların kullanılması darbe ve oda hacmini azaltmak için avantajlı olabilir.

Bir fırını nitelendirmek / onaylamak için gereken süre dikkate alınmalıdır. Kaydedici örnekleme hızının, kaydedici bellek kapasitesine göre atanması gerekir.

Fırın - Yönergeler



DIN 12880, laboratuvarlardaki ısıtma kabinleri ve inkübatörler için performans gereksinimlerini ve testleri belirtir. Standart, çalışma sıcaklığı -10 °C ila 300 °C arasında olan dolaplar ve inkübatörler için geçerlidir ve çalkalamalı inkübatörler ve vakumlu fırınlar içerir.

Bir fırının validasyonu, Kurulum Kalifikasyonu (IQ), Operasyonel Kalifikasyonlar (OQ) ve Performans Kalifikasyonları (PQ) ile ilgili çeşitli adımlardan oluşur.

IQ, fırının denetlendiğini ve düzgün çalışması için gerekli tüm parçaları içerdiğini göstermek için yapılır.

OQ sırasında fırının performansı ve çalışma prosedürü doğrulanır. OQ kısmı boş haznenin sıcaklık eşlemesinden oluşur ve boş haznenin hazne boyunca belirtilen sınırlar içinde çalıştığını doğrulamak için yapılır. OQ ayrıca ölçüm ekipmanının kalibrasyonu hakkında bilgi içerir ve termokuplların ve / veya veri kaydedicilerin fırındaki yerini tanımlar.

PQ, yüklü fırın odasının oda boyunca hedef sıcaklık aralığına erişebildiğini ve bunu koruyabildiğini doğrular. Kapıların farklı sürelerde açılması ve elektrik kesintisinin fırının sıcaklık profiline geri dönme yeteneği üzerindeki etkisi de değerlendirilir.

DIN 12880'e göre sıcaklık, düzlem başına dokuz ölçüm noktası (köşeler, orta ve orta taraflar) kullanılarak iç odaya eşit olarak dağıtılmış üç yatay ölçüm düzleminde ölçülecektir. 50 L'nin altındaki daha küçük fırınlar için, düzlem başına dört ölçüm noktası (köşe) artı düzlem başına merkezde bir tane olmak üzere iki ölçüm düzlemi tipik olarak yeterlidir. OQ sırasında, ölçüm noktaları boş bir bölmede raf yüzeyinin 15 mm üzerine sabitlenir ve PQ sırasında yüklenen örneklere yerleştirilir. Cebri hava sirkülasyonlu fırınlar fan açıkken test edilecektir.

Test sıcaklıkları aşağıdaki üç sıcaklık olmalıdır:

  • biri çalışma sıcaklığı aralığının alt beşte biri içinde ancak minimum çalışma sıcaklığının maksimum 20 °C üzerinde

  •  biri çalışma sıcaklığı aralığının üst beşte biri içinde ancak nominal sıcaklığın maksimum 20 °C altında

  • biri çalışma sıcaklığı aralığının ortasında bir sıcaklıkta


Vakumlu fırınlar doğrulanırken, sıcaklık ölçüm noktaları raflarla doğrudan temas halinde olacaktır, çünkü numunelerin vakumda ısıtılması büyük ölçüde raflar yoluyla termal iletime bağlıdır. Sıcaklık, her ölçüm düzleminde beş ölçüm noktasında (köşeler + merkez) ölçülmeli ve basınç 20 mBar veya altına ayarlanmalıdır.
Sıcaklık numunesi okumaları, dengeye ulaşıldıktan sonra bir saat boyunca ancak ekipman açıldıktan sonra iki saatten daha erken olmamak üzere her on saniyede bir toplanmalıdır.

Ellab'ın çeşitli kablosuz veri kaydedicileri, yüksek sıcaklık ve / veya vakumlu fırınlarda sıcaklık ve basıncı ölçmek için idealdir. Erişim port (lar) ı içeren çoğu standart fırında bile, termokuplların portlardan beslenmesi oda atmosferinin bütünlüğünü bozabilir.

Deney sırasında ortam sıcaklığı 22 ± 3 °C olmalıdır.

Fırın - Yöntem



Farmasötik ve tıbbi cihaz istemcileri için çoğu uygulama, 21 CFR Part 11 uyumluluğu ve gelişmiş raporlar / özelliklerle ValSuite™ Pro gibi gelişmiş yazılımların kullanılmasını gerektirecektir. ValSuite Basic yazılımı, elektronik kayıtların gerekli olmadığı diğer endüstrilerde (gıda) yeterli olabilir.

Doğrulama amacıyla, resimlerle belgelenen her bir ölçüm noktasının tam konumuna sahip bir Birim oluşturmak, birçok numune noktasını kullanırken avantajlıdır. Ayrıca, bir Limit Raporu ve bir İstatistik Raporu içeren bir Profil oturumuna hepsini eklemek yararlıdır ve zaman tasarrufu sağlar.
Her çalışmanın sonunda rapor (lar) Elektronik İmza (lar) ile imzalanabilir, güvenli ve kilitli PDF formatında saklanabilir, yazdırılabilir ve dağıtılabilir.

Yerleşik kalibrasyon işlevini kullanarak, kullanıcılar Ellab sensörlerini düzenli aralıklarla kalibre edebilir. ValSuite™ Pro yazılımı, kullanıcı tarafından tanımlanan tüm ölçümleri ve toleransları içeren okunması kolay bir kalibrasyon raporu oluşturur. Fabrika kalibrasyonu için (izlenebilir bir kalibrasyon sertifikası içeren) Ellab sensörlerinin ve problarının yılda en az bir kez gönderilmesi önerilir.

ValSuite™ Yazılım Raporları | OVEN

LIMIT_REPORT
OVEN-GRAPHZOOM-SAMPLE
OVEN-LIMIT-REPORT-SAMPLE
OVEN-STATISTICS-REPORT-SAMPLE
OVEN-UNIT-SAMPLE
PROCESS_GRAPH
STATISTICS
UNIT_REPORT